Mufti mag. Nevzet Porić na iftarju gostil predstavnike verskih skupnosti

V ponedeljek, 8. aprila 2024, je mufti mag. Nevzet Porić v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana na iftarju, tradicionalni večerji ob koncu posta med mesecem ramazanom, gostil predstavnike največjih verskih skupnosti v Sloveniji.

Na iftarju je gostil predsednika Slovenske škofovske konference, škofa dr. Andreja Sajeta, škofa Evangeličanske cerkve Leona Novaka, duhovnika Aleksandra Obradovića iz Srbske pravoslavne cerkve, dr. Klavdijo Sedar, predstavnico verskih skupnosti v Svetu RTV Slovenije, in dr. Gabriela Kavčiča, tiskovnega predstavnika Slovenske škofovske konference.

Mufti Porić je v svojem pozdravnem nagovoru izrazil zadovoljstvo nad zbrano raznolikostjo ter poudaril pomen iftarja kot blagoslovljenega trenutka in priložnosti za krepitev medsebojnih vezi in dialoga med različnimi verskimi skupnostmi. »Takšna srečanja so ključnega pomena za vzpostavljanje in ohranjanje prijateljskih odnosov ter medsebojnega razumevanja,« je dejal mufti Porić.

Prisotni predstavniki verskih skupnosti so se muftiju zahvalili za povabilo in izrazili zadovoljstvo, da so lahko bili del tega edinstvenega dogodka. Skupaj so poudarili, da so takšna srečanja pomembna za krepitev dialoga, razumevanja in sodelovanja med verskimi skupnostmi.

V prijetnem in odprtem vzdušju so prisotni razpravljali o aktualnih družbenih temah ter izmenjali izkušnje in običaje, ki zaznamujejo njihove verske prakse. Takšna izmenjava znanja in izkušenj pripomore k boljšemu razumevanju različnosti, ki bogati našo družbo.

Dogodek se je zaključil z iskrenimi željami za muftija in vse člane Islamske skupnosti, da prihajajoči bajram preživijo v miru in blagoslovu. S tem dogodkom so udeleženci poslali močno sporočilo o pomenu medverskega dialoga in sobivanja v slovenski družbi.