Varovanci Centra Janeza Levca na Pravljici pod minaretom

V knjižnici Averroes, ki deluje v izobraževalnem delu Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana, od septembra dalje poteka program za najmlajše otroke, ki smo ga poimenovali Pravljica pod minaretom.

K poslušanju pravljice, ki poteka vsak prvi torek v mesecu, so vabljeni tudi predšolski otroci in otroci prve triade osnovne šole v posebej za njih dogovorjenem terminu. Gre za program, v katerem prebiramo skrbno izbrane pravljice, ki predvsem odpirajo teme medsebojnega sprejemanja različnosti, spoštovanja in sožitja. Namen programa je torej, da občutek obojestranske sprejetosti spodbujamo že pri najmlajših in jih uvajamo v vzorec pluralnega razmišljanja in delovanja.

Veseli nas, da se je programa Pravljica pod minaretom skupaj s svojimi spremljevalci udeležila tudi skupina osnovnošolcev iz Centra Janeza Levca Ljubljana. Po prebrani perzijski pravljici »Kralj in trije tatovi« so imeli otroci kreativno delavnico izdelovanja kron. Obisk je bil zaključen s krajšim vodenim ogledom Muslimanskega kulturnega centra.

Vabimo tudi ostale male prijatelje iz slovenskih vrtcev in osnovnih šol, da se nam pridružijo pri branju izbrane pravljice pod minaretom.