Pripovedovalsko popoldne za otroke v knjižnici pod krošnjami

Na prvi šolski dan so otroci preživeli prav posebno pripovedovalsko popoldne z Goranom Vojnovićem o Sinici in taščici, njegovi prvi knjigi, ki jo je napisal za otroke.

Gre za ganljivo zgodbo o pomenu prijateljstva, ki se splete med pisano druščino ptic, ki so nepričakovano izgubile svoj dom na Ljubljanskem barju. Med iskanjem novega doma spoznavajo, kako pomembno je, da v težkih preizkušnjah nismo sami predvsem pa, da prisluhnemo nasvetom starejših in cenimo različnost, ki nas bogati in nam pomaga na poti v lepše življenje.

Po pripovedi je sledila delavnica, kjer so otroci imeli priložnost izraziti svojo ustvarjalnost.

Tovrstni dogodki so izjemno pomembni pri spodbujanju kulture branja in poslušanja pri otrocih. S pripovedovanjem izbranih pravljic želimo otrokom približati svet literature na zabaven in interaktiven način, kar je Goranu Vojnoviću uspelo, saj so otroci ves čas poslušali, sodelovali pri pogovoru in izražali svoja mnenja in opažanja. Prav tako smo v vrtu Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana želeli poudariti pomen prijateljstva in medsebojnega sodelovanja, saj so to vrednote, ki jih moramo negovati že v zgodnjem otroštvu.

Pripovedovalsko popoldne je potekalo v Knjižnici pod krošnjami v enoti Rajski vrt, ki se nahaja v vrtu Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana.