Delegacija Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji obiskala reis ul ulemo

V torek, 19. septembra 2023, je reis ul ulemo Islamske skupnosti v Bosni in Hercegovini Huseina Kavazovića obiskala delegacija Mešihata Islamske skupnosti v Sloveniji, na čelu s predsednikom Mešihata ljubljanskim muftijem mag. Nevzetom Porićem. V delegaciji so bili glavni imami Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

»Vesel sem, ko vas vidim. Vaša misija je pomembna, hvala vam, ker se posvečate naši skupnosti,« je med drugim povedal reis ul ulema Kavazović.

Delegacija je reis ul ulemo seznanila z aktivnostmi, ki se izvajajo v Sloveniji, s stanjem v Skupnosti ter o korakih, ki so predvideni za izboljšanje stanja ter večje učinkovitosti pri delu.

»Veseli smo, ker smo danes obiskali reis ul ulemo. To je bil prijeten pogovor, sem nismo prišli s težavami, ampak smo prišli na obisk k duhovnemu vodji, da bi se z njim pogovorili o prijetnih temah. Predstavili smo mu naše aktivnosti, reis ul ulema pa je našim imamom postregel z uporabnimi nasveti. To je na nek način spodbuda za vse nas. Ob tej priložnosti smo reis ul ulemo povabili na praznovanje 30. obletnice ustanovitve Mešihata, ki se obeta naslednje leto,« je povedal mufti Porić.

Reis ul ulema Kavazović se je na koncu muftiju Poriću in imamom zahvalil za obisk ter jim zaželel veliko uspeha tudi v prihodnosti.