Delegacija Mešihata IS v Republiki Sloveniji na obisku pri Media centru: Pogovor o krepitvi sodelovanja

V torek, 19. septembra 2023, je delegacija Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji na čelu z muftijem mag. Nevzetom Porićem obiskala Media center Islamske skupnosti v Bosni in Hercegovini.

Ob tej priložnosti so obiskali prostore Media centra, uredništvo, radijski in televizijski studio in se pogovarjali z zaposlenimi.

Udeležili so se tudi sestanka z upravo Media centra, na katerem so predstavili nekatere aktivnosti in se pogovarjali o krepitvi sodelovanja.

»Zelo sem počaščen, ker smo meli priložnost obiskati Media center, direktorja Muamerja Tinjaka in njegovo ekipo ter se pogovarjali o skupnih projektih. Prav tako smo se seznanili z vsem, kar se dela v Media centru. Vesel sem, da so bili danes z nami tudi naši imami, ki so imeli priložnost videti, na kakšen način se ustvarja program, ki ga oni vsakodnevno gledajo in berejo, občasno pa tudi sodelujejo v njihovem ustvarjanju,« je povedal mufti Porić.

Kot je poudaril, je namen, da se v prihodnosti posebej posvetimo vzpostavitvi dopisniške mreže v Mešihatu Islamske skupnosti v Sloveniji.

»Mi smo že v postopku, da omogočimo opremo za dopisništvo in, če bo Božja volja, v prihodnosti pošljemo čimveč informacij o dogodkih na našem področju. Ob tem velja omeniti tudi dejstvo, da je en operater v Republiki Sloveniji že začel oddajati program televizije BIR. Pričakujemo, da se bodo v naslednjih mesecih tudi ostali operaterji vključili v ta program, tako da ga bodo lahko spremljali vsi naši člani džemata. V svojih domovih bodo tako imeli pravo in preverjeno informacijo o vseh dogodkih znotraj Islamske skupnosti,« je zaključil mufti Porić.

Direktor Media centra dr. Muamer Tinjak je povedal, da današnji sestanek pomeni nadaljevanje dobrega sodelovanja, ki se je začelo na začetku letošnjega leta.

»Sodelovanje se kaže z ustanavljanjem dopisniške mreže, s snemanjem dokumentarnih televizijskih serij ʼDžemat u srcu zajedniceʼ, z nadaljevanjem projekta ʼTV mektebʼ in z realizacijo projektov v okviru Preporoda. Veliko stvari je aktualnih, nekatere že potekajo, medtem ko so druge načrtovane za prihodnost. Ta močna vez torej ostaja in se še krepi. Realizacija projektov je neprekinjena, odpiramo pa tudi nova področja sodelovanja,« je povedal direktor Tinjak.

V delegaciji so ob muftiju Poriću bili glavni imami iz Ljubljane, z Jesenic, iz Kranja, Kopra, Velenja, Trbovelj, Celja in Maribora.