Mufti mag. Nevzet Porić obiskal katarskega veleposlanika Sultan bin Salmeen al Mansoorija

V četrtek, 13. julija 2023 je mufti mag. Nevzet Porić skupaj z glavnim imamom Senadom Karišikom in vodjo urada Harisom Muratagićem obiskal veleposlanika Države Katar Sultan bin Salmeen Al Mansoorija.

Mufti in veleposlanik sta se pogovorila o sodelovanju med Mešihatom v RS in veleposlaništvom Države Katar na Dunaju. Strinjala sta se, da je bilo sodelovanje v preteklem obdobju na visokem nivoju in se zavezala, da bosta sodelovanje v prihodnjem obdobju še okrepila.

Veleposlanik Al-Mansoori je izpostavil, da so tudi v politični sredini Slovenije ponosni na Muslimanski kulturni center v Ljubljani in aktivnosti v njem ter izpostavili njegovo dodano vrednost družbi in arhitekturni krajini Slovenije.

Zahvalil se je muftiju in njegovemu celotnemu kolektivu, ker skrbijo za organizacijo dobrih in kvalitetnih programov v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana, ki prispevajo k dobrim medsosedskim odnosom in pravilnemu razumevanju islama kot religije.

Poudaril je, da bo Država Katar tudi v prihodnje podpirala dobre in koristne projekte, ki jih bo realiziral Mešihat Islamske skupnosti v RS.

Glede na dejstvo, da veleposlanik  Sultan bin Salmeen al Mansoori zaključuje mandat se mu je mufti Porić zahvalil za vso pomoč in podporo Mešihatu Islamske skupnosti v preteklem obdobju. Zaželel mu je uspešno nadaljevanje diplomatske kariere.