Mufti mag. Nevzet Porić obiskal člane Islamske skupnosti v Mozirju

V ponedeljek, 7. avgusta 2023, je mufti mag. Nevzet Porić skupaj s sodelavci imamom Nevresom Mustafićem, predsednikom Humanitarne organizacije Merhamet Seadom Karišikom in glavnim imamom v Velenju Bilalom Efendićem obiskal člane Islamske skupnosti, ki živijo v Mozirju. 

Skupaj so si ogledali posledice poplav, ki so prizadele Mozirje in okolico. Ob tem so izrazili podporo in ponudili pomoč Islamske skupnosti in HO Merhamet pri sanaciji nastale škode. Velenjski imam Bilal Efendić se je aktivno vključil v proces sanacije skupaj s člani džemata Velenje, ki prostovoljno sodelujejo v akciji odprave posledic. 

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji bo v petek, 11. avgusta 2023 na džumi-namazu (tedenska molitev) organizirala sergijo (nabiralko) oz. zbiranje pomoči za odpravo posledic poplav, ki so prizadele Slovenijo. 

Humanitarna organizacija Merhamet je začela akcijo zbiranja pomoči. Več o tem si lahko pogledate na tej povezavi: https://www.merhamet.si/skupaj-pomagajmo-zbiranje-pomoci-prizadetim-v-poplavah-v-sl-ovenji/

Pozivamo člane Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji in vse tiste, ki želijo pomagati, da se vključijo v akcijo zbiranja pomoči in v skladu s svojimi zmožnostmi pomagajo prizadetim.