Inštrukcijski vikend za osnovnošolce v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana

V učilnicah Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana je za osnovnošolce, ki obiskujejo verouk, 3. in 4. junija 2023, realiziran projekt Mreže mladih MKC Ljubljana pod nazivom Inštrukcijski vikend.

Konec šolskega leta je naporno in težko obdobje za otroke, ki se trudijo doseči čim boljši uspeh ter na počitnice odkorakati nasmejani in zadovoljni s šolskim uspehom. Za določene otroke je to lahka naloga, za tiste, ki se soočajo s težavami, pa so se člani Mreže mladih MKC Ljubljana odločili ponuditi svojo pomoč.

Veliko otrok je med vikendom dobilo priložnost, da v popoldanskem času na individualni uri vadi in s pomočjo inštruktorjev odpravi težave pri predmetih, kot so matematika, fizika, kemija ter angleški in slovenski jezik.

Projekt temelji na medgeneracijski solidarnosti, vzajemni podpori in podpori znanju. Veliko pozornosti namenjamo vzgoji in izobraževanju mlajših generacij, zato je ta projekt za nas izjemno pomemben. Veseli nas, da lahko svoje znanje izkoristimo in ga delimo z mlajšimi ter jim pomagamo pri doseganju njihovih ciljev. Skozi verouk otroci pridobivajo različna znanja, ne samo verska, temveč tudi svetovljanska. Verouk je varno in zdravo okolje, ki ga naši otroci potrebujejo predvsem v današnjem času. Znanje, ki ga pridobimo, ima svojo vrednost šele takrat, ko ga delimo z drugimi. Omenjeni projekt je naš zekat na znanje in upamo, da bomo z njim nadaljevali tudi v prihodnje. Hvala našim malim prijateljem za zaupanje, mladim za sodelovanje, kot tudi profesorjem, ki so skupaj z mladimi podprli in sodelovali pri projektu. Skupaj odpiramo vrata uspehu in dosegamo zastavljene cilje“, so sporočili mladi iz Mreže mladih MKC Ljubljana.