Mufti Nevzet Porić na uradnem obisku v Katarju

Od nedelje 26. marca do srede, 29. marca 2023 se je mufti Nevzet Porić mudil na uradnem obisku v Dohi (Katar). V delegaciji Islamske skupnosti sta bila tudi Haris Muratagić in Riad Subašić.

Ob tem se je mufti Porić srečal z ministrom za vakufe in islamska vprašanja Ganimom bin Shahin bin Ganim Al-Ganim. Mufti se je zahvalil ministru za podporo pri projektih, ki jih Islamska skupnost realizira skupaj z Ministrstvom. Dotaknila sta se tudi programov, ki jih Islamska skupnost izvaja v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana. Mufti Porić je predstavil načrte Islamske skupnosti, posebej na izobraževalnem in kulturnem področju, za katere je minister Al-Ganim obljubil podporo. Mufti je izkoristil priložnost in povabil ministra na obisk v Slovenijo za kar se je zahvalil in sprejel povabilo.

V sklopu obiska se je mufti Nevzet Porić udeležil iftarja (večerja ob koncu posta) na povabilo katarskega emirja šejka Tamima bin Hameda Alu Thanija, ki je organiziral iftar za verske voditelje in učenjake iz evropskih in drugih držav. Poleg ostalih so se iftarja udeležili reisu-l-ulema dr. Husein Kavazović, sarajevski mufti dr. Nedžad Grabus in zagrebški mufti dr. Aziz Hasanović.

Delegacija Islamske skupnosti je obiskala izobraževalni center “Abdullah bin Zaid” v Dohi in se srečala z direktorjem dr. Salehom bin Alijem Al-Marrijem. Ob tem je direktor centra seznanil delegacijo Islamske skupnosti z delovanjem centra, ki si je ogledala dve razstavi o islamu, ki sta namenjeni predvsem nemuslimanom. Prva razstava skozi trinajst sekcij predstavi najbolj izpostavljena vprašanja v zvezi z islamom in druga razstava je virtualno potovanje skozi razvoj Mekke in izgradnjo muslimanske družbe od začetka razodetja Kur’ana do danes.