Potekala je 11. redna seja Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji 

V sredo, 15. februarja 2023, je v Ljubljani potekala enajsta redna seja Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, ki jo je vodil mufti mag. Nevzet Porić. Seje so se udeležili člani Mešihata Nazif Topuz, Haris Muratagić, Sead Karišik, Zinaid Mahmutagić in upravni sodelavec Mešihata Nevres Mustafić.

Na seji so obravnavali in sprejeli poročilo o delu in finančno poročilo Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji za leto 2022 ter načrt dela za leto 2023 in finančni načrt Mešihata Islamske Skupnosti in odborov za leto 2023. Ugotovljeno je bilo, da je Islamska skupnost v Republiki Sloveniji v preteklem letu poslovala pozitivno zahvaljujoč predanemu delu imamov in mualim ter stalni podpori članov in podpornikov Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

Mešihat je obravnaval in sprejel tudi poročila o delu in financah za leto 2022 ter načrte za leto 2023 (splošne in finančne) ustanov oziroma organizacij, ki delujejo v okviru Islamske skupnosti: Zavoda Halal, Vakufa, Humanitarne organizacije Merhamet. in Kapye d.o.o.

Na seji so obravnavali tudi priprave na začetek meseca ramazana, ki se začne v četrtek, 23. marca 2023.

Mešihat Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji je sprejel poročilo o sergiji in zbranim donacijah za pomoč prebivalcem Turčije in Sirije, ki jih je prizadel nedavni potres. Ugotovljeno je bilo, da je bilo na sergiji, ki je potekala v petek, 10. februarja 2023, zbranih 100.000 evrov, v akciji zbiranja dodatnih sredstev pa še 50.000 evrov. Za pomoč turškemu in sirskemu ljudstvu bo Islamska skupnosti v Republiki Sloveniji tako prispevala skupno 150.000 evrov.

Mešihat Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji je pohvalil delo imamov, muallim in uslužbencev Islamske skupnosti za predano in odgovorno delo v letu 2022. Prav tako se Mešihat Islamske skupnosti zahvaljuje aktivistom in članom Islamske skupnosti, ki so finančno podprli in na drug način prispevali k organizaciji vseh programov, ki jih je Islamska skupnost organizirala v letu 2022.