Mufti Nevzet Porić obiskal turško veleposlanico Aylin Taşhan in izrazil sožalje

V četrtek, 9. februarja 2023, je mufti mag. Nevzet Porić skupaj z glavnim imamom MKC Senadom Karišikom in vodjo urada Harisom Muratagićem obiskal turško veleposlanico v Ljubljani gospo Aylin Taşhan.

Ob tej priložnosti je izrazil sožalje turškemu narodu za številne žrtve potresa, ki se je zgodil v Turčiji, 6. februarja 2023.

Mufti je seznanil veleposlanico o aktivnostih, ki jih izvaja Islamska skupnosti v Republiki Sloveniji v zvezi z zbiranjem pomoči turškemu narodu in ponudil vsakršno pomoč Islamske skupnosti. Po opravljeni petkovi molitvi bodo verniki v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana in ostalih verskih objektih Islamske skupnosti v Sloveniji zbirali prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni prizadetim območjem v Turčiji.

Imami in muallime so za žrtve potresa prebrali celoten Kur’an in bodo v petek pred džumo-namaz oz. petkovo molitev opravili posebno molitev za vse žrtve potresa in seznanili člane Islamske skupnosti kako in na kakšen način lahko pomagajo prizadetim krajem.

Muslimani v Sloveniji se bodo pridružili pobudi reisu-l-uleme dr. Huseina Kavazovića in po opravljeni petkovi molitvi organizirali po vsej Sloveniji posebno molitev za žrtve potresa v odsotnosti (dženazetu-l-gaib).

Ob koncu obiska se je mufti mag. Nevzet Porić vpisal v žalno knjigo, ki je odprta na turškem veleposlaništvu v Ljubljani.