Turška veleposlanica se je zahvalila članom Islamske skupnosti v Sloveniji za pomoč turškemu narodu

V sredo, 22. februarja 2023 je mufti mag. Nevzet Porić skupaj s predsednikom Humanitarne organizacije Merhamet imamom Seadom Karišikom sprejel turško veleposlanico nj. eksc. Aylin Taşhan.

Turška veleposlanica gospa Aylin Taşhan se je zahvalila muftiju Poriću in imamu Karišiku za pomoč, ki so jo zbrali muslimani v  Sloveniji za ponesrečene v potresu, ki se je zgodil v Turčiji, 6. februarja 2023.

Ob tem je izrazila zahvalo vsem ljudem dobre volje v Sloveniji za velikodušno pomoč, ki so jo namenili za turški narod, kako finančno tako tudi materialno, ki so jo zbirali pred turškim veleposlaništvom v Ljubljani. Seznanila je muftija Porića, da je zbrana pomoč pravočasno odposlana v Turčijo. 

Mufti Porić in veleposlanica Taşhan sta se strinjala, da je bila zalo pomembna v tem procesu solidarnost do turškega naroda, ki so jo pokazali vsi narodi v Evropi.

Spomnimo, Islamska skupnost v Republiki Sloveniji v sodelovanju s Humanitarno organizacijo Merhmet je prispevala 150 tisoč evrov za turški narod, ki ga je prizadel potres, 6. februarja 2023. Veliko število članov Islamske skupnosti je sodelovalo pri zbiranju materialne pomoči v skladu z navodili turškega veleposlaništva.