Sestanek imamov in muallim z muftijem mag. Nevzetom Porićem

V torek, 23. avgusta 2022, je v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana potekalo srečanje imamov in muallim z muftijem mag. Nevzetom Porićem.

Uvodno besedo na sestanku je imel mufti mag. Nevzet Porić. Mufti Porić spregovoril o trenutnih aktivnostih in načrtovanih projektih Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

Služba za verske in izobraževalne zadeve je predstavila aktivnosti v zvezi z začetkom mektebskega šolskega leta 2022/23, ki se začne v soboto, 10. septembra 2022. Mufti Porić je spomnil, da je v teku prevod Ilmihala v slovenski jezik, ki bo natisnjen dvojezično. Prisotni so bili obveščeni, da je svet muftijev 18. julija 2022 sprejel sklep o potrditvi načrta in programa mekteba v Republiki Sloveniji. Predstavljen je bil tudi načrt dela z mladimi do konca leta 2022.

V nadaljevanju sestanka je bilo govora o načrtovanih aktivnostih v džematih s posebnim poudarkom na aktivnostih v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana, izvedbi zasedanja zbora in izvedbi volitev v Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji.