V ponedeljek, 6. maja je prvi dan meseca ramazana

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji obvešča javnost, da se bo v nedeljo, 5. maja 2019, po koledarju Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, s sončnim zahodom, začel mesec ramazan.

Prvi dan posta je v ponedeljek, 6. maja 2019. Prvi dan ramazanskega bajrama je v torek, 4. junija 2019. Letošnji ramazan bo trajal 29 dni.

To je blagoslovljeno obdobje, ki nam ga Vzvišeni Bog vsako leto podarja z namenom krepitve bogoslužja. Ramazan, mesec posta, je čas Božjega napotila, Božje rešitve in Njegove milosti. Post je med drugim najvišja stopnja pobožnosti in dokaz resničnega verovanja, brez licemerstva in dvojne morale.

Ramazanski čas je najboljše obdobje v letu, v katerem se lahko ozremo nazaj in se soočimo sami s seboj ter izrečemo molitev Vzvišenemu Bogu ter Ga prosimo za odpuščanje za vsa slaba dejanja, ki smo jih zagrešili, kot tudi, da nas nagradi za vse, kar smo dobrega naredili sebi, drugim in Skupnosti.

Med ramazanom bo Islamska skupnost izvajala svoje aktivnosti v 18 slovenskih mestih, in sicer v Ljubljani, na Jesenicah, v Kopru, Mariboru, Velenju, Celju, Trbovljah, Novem mestu, Kočevju, Krškem, Postojni, Sežani, Ajdovščini, Novi Gorici, Izoli, Škofja Loki, Kranju in Tržiču. Najpomembnejša molitev (teravih namaz), bo tekom ramazana potekala v večernih urah.

Vsem muslimanom v Sloveniji in svetu želimo blogoslovljene ramazanske dni, ki naj minejo v posvečenosti Bogu in osebnem miru.

Ramazan šerif mubarek olsun!

(Blagoslovljen in srečen ramazan)