Izvršilni odbor ECRL zasedal v Ljubljani

V Ljubljani je 6. marca 2018 zasedal izvršilni odbor ECRL (European Council of Religious Leaders) oz. Evropski svet verskih voditeljev na katerem so bili prisotni dr. Thomas Wipf iz Ciriha, predsednik; mufti prof. dr. Nedžad Grabus, član; dr. Mark Owen iz Winchestera, generalni sekretar; Metropolitan Emmanuel iz Parisa, član; rabin Arie Folger z Dunaja, član; škof William Kenney iz Birminghama, član; Jammie Cresswell iz Lodona, član in Rebbeca Bellamy iz Winchestera, tehnična sodelavka.

Izvršni odbor ECRL je na seji v Ljubljani obravnaval izbor novih članov v svet, sprejel je finančno poročilo za leto 2017 in finančni plan za tekoče leto. Obravnaval je možnost registracije v Bruslju in vzpostavitev virtualne pisarne, ki bo opravljala vse posle v povezavi z omenjeno registracijo. Člani odbora so analizirali program za letno konferenco, ki bo letos organizirana meseca maja v Budimpešti v organizaciji ECRL.

Ob robu zasedanja Izvršilnega odbora ECRL je župan Zoran Janković sprejel člane odbora v Mestni hiši. Ob tej priložnosti je tekla beseda predvsem o miru v svetu, ki je  hkrati glavno poslanstvo ECRL.

Mufti prof. dr. Nedžad Grabus je gostil člane izvršilnega odbora ECRL na delovnem kosilu na katerem ste bila tudi predsednik Slovenske škofovske konference in ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore in predstavnik Srbske pravoslavne cerkve v Sloveniji paroh Peran Bošković.

Spomnimo, da so Evropski svet verskih voditeljev ustanovili leta 2001 v Parizu, s ciljem širiti medverski dialog v Evropi. Svet ima več kot 40 članov, ki predstavljajo najvišje verske voditelje iz skoraj vseh evropskih držav.