Mufti Grabus sprejel Rasima Suljkanovića

V sredo, 14. februarja 2018, je mufti prof. dr. Nedžad Grabus v svojem uradu sprejel gospoda Rasima Suljkanovića, velikega dobrotnika v slovenski družbi in donatorja Islamske skupnosti, ki je s svojimi prostovoljnimi prispevki pomagal delovanje Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji v preteklih dvajsetih letih

Ob tej priložnosti sta se pogovorila o projektih Islamske skupnosti. Gospod Suljkanović se je največ zanimal za projekt izgradnje džamije v Ljubljani. Seznanil je muftija Grabusa s projekti s področja kulture in humanitarnih dejavnosti, ki jih je kot donator v preteklem obdobju podprl na Jesenicah in v Bosni v svojem rojstnem kraju.

Mufti Grabus se je zahvalil g. Suljkanoviću za njegov doprinos pri razvoju Islamske skupnosti in njegovo razumevanje ter podporo pri vseh projektih, ki so bili realizirani. Posebej se je zahvalil g. Suljkanoviću, ker je med prvimi realiziral obljubo in prispeval pomembna denarna sredstva za nakup zemlišča za džamijo v Ljubljani leta 2008. Zahvalil se mu je tudi, ker se že deset let, od začetka projekta izgradnje Islamskega kulturnega centra v Ljubljani, zanima in pomaga izgradnjo džamije. Rasim Suljkanović je primer vernika v čigavem srcu je želja, da se zgradi džamija v Ljubljani globoko vkoreninjena.

Mufti je dodelil vakufname (potrdila o trajnem dobru) g. Suljkanoviću za donacijo, ki jo je prispeval v imenu svoji staršev in staršev njegove soproge.

Srečanja se je udeležil tudi jeseniški imam Munzir Čelenka, ki ima odlično sodelovanje z g. Suljkanovićem, radodarnim jeseničanom, ki je vedno pripravljen pomagati splošno koristne projekte.

Ob koncu sta se Mufti in g. Suljkanović dogovorila, da se bosta tudi v prihodnje srečevala in izmenjavala izkušnje ter poglede na določene procese in projekte v Islamski skupnosti.