Organiziran redni mesečni sestanek imamov v Ljubljani  

V četrtek, 18. januarja 2018, je v Ljubljani potekal redni mesečni sestanek imamov, zaposlenih v Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji, z muftijem prof. dr. Nedžadom Grabusom.

V prvem delu sestanka je tekla beseda o aktualnih vprašanjih, ki so pomembna za delovanje Islamske skupnost: Islamskemu kulturnemu centeru v Ljubljani, infrastrukturnih vprašanjih v džematih, mektebskemu pouku – mektebskemu tekmovanju ter mladinskimi aktivnostmi. Islamska skupnost bo, kot je bilo izpostavljeno na sestanku, tudi v prihodnjem obdobju svoje dejavnosti usmerila v razvoj Vakufske lastnine/premoženja, novi direktor Vakufa pa bo Sead ef. Karišik, imam v Kranju. Na sestanku je analizirana distribucija Preporoda – islamskega informativnega časopisa, v džematih v Republiki Sloveniji in v zvezi s tem je bilo ugotovljeno, da bodo imami v prihodnjem obdobju aktivno delovali pri promociji in predstavljanju Preporoda, saj je njegova plemenita misija pomembna za celotno Islamsko skupnost.

V drugem delu srečanja so imeli imami priložnost govoriti z dr. Dragom Čeparjem, direktorjem Urada za verske skupnosti, od leta 2000 do 2009. V zelo prijetnem vzdušju je dr. Čepar govoril o pomenu ohranjanja družinskih in moralnih vrednot v sodobnem času in o izzivih, s katerimi se v zvezi s tem srečujejo verske skupnosti.

 

Nevres Mustafić