Otvoritev novega mesdžida v džematu Kranj

V nedeljo, 26. marca 2017, je ob prisotnosti najvišjih predstavnikov Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji in imamov v džematu Kranj odprt nov mesdžid, in sicer na naslovu Sejmišče 2, Kranj.

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji je leta 2015 v Kranju kupila objekt v izmeri 365 m2 za potrebe Odbora Islamske skupnosti Kranj. Istega leta se je začela prenova objekta, ki je potekala vse do marca 2017. Prva petkova molitev, džuma-namaz, je potekala v petek, 24. marca 2017.

V nedeljo, 26. marca 2017, je organizirana svečana otvoritev mesdžida, na kateri so bili prisotni mufti prof. dr. Nedžad Grabus, generalni tajnik Nevzet Porić, imami hfz. Špendi Fidani, Senad Karišik, Ifet Suljić, Munzir Čelenka, Adnan Merdanović, Bilal Efendić, Zikrija Hodžić, Amir Hasanović, Fahrudin Smajić, Samir Jusić, Mustafa Gavranović in gostitelj imam Sead Karišik, predsedniki izvršnih odborov, člani Zbora, donatorji in člani skupnosti. Imami so izvedli verski program (mevlud), prisotne je nagovoril mufti prof. dr. Nedžad Grabus, ki se je zahvalil imamu Seadu Karišiku in članom Izvršnega odbora Kranj za celoten angažman pri obnovi. Vidno zadovoljen Mufti Grabus je čestital članom džemata Kranj za uselitev v nov objekt. Posebej je poudaril pomembnost organiziranega in institucionalnega delovanja Islamske skupnosti v tolmačenju interesov in potreb muslimanov.

Imam Sead Karišik se je v vlogi gostitelja zahvalil muftiju Grabusu za pomoč pri realizaciji nakupa objekta, ker je prepoznal to potrebo v džematu Kranj, ki se je že dolga leta soočal s prostorsko stisko, saj so bili stari prostori popolnoma neprimerni za potrebe džemata. Zahvalil se je tudi vsem donatorjem, ki so pomagali pri obnovi.

Nov objekt v Kranju vsebuje molitveni prostor, pisarno za imama, družabne prostore in učilnico za verouk.