Promocija knjig Muhameda Gafića

V nedeljo, 11. decembra 2016, je v prostorih Islamske skupnosti v Ljubljani organizirana promocija knjig Muhameda Gafića.

Muhamed Gafić je profesor sociologije, gorski reševalec, vojak, pohodnik, pisatelj in alpinist. Našteti raznovrstni poklici mu dajejo možnost eksperimentiranja. Kot vojak ima odlične predispozicije in možnost za treniranje. Kot pisatelj zna opisati neopisljive stvari, ki jih vidi z različnih vrhov. Kot alpinist lažje prenaša policijo in pisanje, saj ve, kako zdržati v situacijah, ko je to skoraj nemogoče. Muahmed Gafić je rojen 23. februarja 1948 v Sarajevu, kjer je tudi končal Železniško industrijsko šolo in ob njej še Prvo gimnazijo. Po zaključenih srednjih šolah je diplomiral na Fakulteti za politične vede. Je član Društva pisateljev BiH.

V njegovem bogatem življenjepisu lahko preberemo naslednje: ”Bosanski vojak z 20 leti aktivnega dela v specialni policijski enoti, med vojno na položaju majorja, po vojni je bil poveljnik Federalne specialne enote. Alpinist z več kot 800 vzponi na Prenj, Mont Blanc, gorovja Kavkaz, Pamir, Tian Shan, Karakorum, Mount Everest. Je vodja sedmih alpinističnih ekspedicij.”

Po opravljeni opoldanski molitvi je v prostorih džemata organizirano druženje in promocija Gafićevih del: Sarajevski rulet (integralna izdaja s tremi deli v eni knjigi, knjiga o plemeniti in hudi človeški izkušnji), Odiseja 7000 (knjiga o svetlih trenutkih BiH alpinizma – od Prenja do Mount Everesta) in Zrelo doba (knjiga o času kot Božjem darilu ljudem).

Promocije knjig se je udeležilo precejšnje število članov džemata Ljubljana.