Najmlajši o poslancu Muhammedu, a.s.

V soboto, 17. decembra 2016, je prva mektebska skupina (1. in 2. razred OŠ) pod vodstvom muallime Ele Porić pripravila program za starše in ostale učence mekteba. Glede na to, da se nahajamo v mesecu rebiu-l-evvelu, mesecu, v katerem je rojen zadnji poslanec Muhammed, a.s., in mesecu, ko se intenzivneje posvečamo spominu nanj, so najmlajši skozi recitacije spregovorili in poudarili njegove najpomembnejše značilnosti.

Govorili so o njegovem rojstvu, mladostnih dneh, poroki, trenutku, ko mu je na gori Hira melek Džibril (angel Gabrijel) prinesel Razodetje, ter o smrti. Program so popestrili z izvedbo dveh ilahij (duhovne pesmi) in s tem zaokrožili svoj program.

Zahvaljujemo se staršem in otrokom, ki so si vzeli čas za pripravo na nastop in ob tem redno prihajali v mekteb. Zavedamo se, da je v današnjem času ob tolikšni ponudbi in izbiri šolskih in obšolskih dejavnosti organizacija časa zelo velik izziv.

Muallimi mekteba Ljubljana se trudimo, da pri otrocih spodbujamo raziskovanje drugačnih in novih idej ter pristopov, spodbujamo poslušanje in izvajanje duhovne glasbe, s katero otrok intelektualno raste, razvija izražanje čustev in, kar je za nas najbolj pomembno, z vsem tem razvija pojem o samem sebi, svoji verski in kulturni identiteti.

Tudi v drugi polovici mektebskega leta so predvidene podobne aktivnosti, skozi katere se bodo otroci lahko dokazali in krepili svoj sistem vrednot.