Mufti Grabus na uradnem obisku pri zeniškemu muftiju

V soboto, 17. decembra, in nedeljo, 18. decembra 2016, je zeniško muftijstvo obiskal predsednik Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji mufti prof. dr. Nedžad Grabus. Spremljali so ga generalni sekretar Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji Nevzet Porić, imam in predsednik Merhameta Slovenije Ifet Suljić ter imam Munzir Čelenka.

Protokol obiska muftija Grabusa se je začel s srečanjem v Uradu zeniškega muftijstva, kjer se je srečal z zeniškim muftijem dr. Ejubom Dautovićem

Na sestanku sta govorila o aktivnostih in projektih, vezanih za območje zeniškega muftijstva in Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, posebej je tekla beseda o projektu gradnje džamije v Ljubljani.

V džematu Perin Han, Medžlis Islamske skupnosti Zenica, sta se zeniški in ljubljanski mufti udeležila mevludskega programa, ki je realiziran v okviru obeleževanja 12. rebiu-l-evvela in manifestacije ”Želja za Resulom”.

Dobrodošlico sta muftijema izrazila imam mag. Džemal Salkić in predsednik odbora džemata gospod Muris Baručija.

Mufti Grabus je prisotne med drugim opozoril na to, kako pomembno se je zgledovati po Poslancu in pravilno razumeti njegov sunet.

Muftija sta v spremstvu člana Zbora Islamske skupnosti BiH gospoda Edina Beganovića obiskala gradbišče džamije v džematu Varošište, kjer so se srečali v vakifom džamije v tem džematu gospodom Ismetom Begićem. Nato sta obiskala džamijo v džematu Brist, katere vakifa sta brata Salko in Jesenko Džananović.

Edin Kavazović