Kur’anske iskre ob današnjem solsticiju – Vse v vesolju plava po svojih natančnih orbitah

 

prikazna

”Noč in dan sta Allahovo delo. Sonce in Mesec prav tako in vsi drugi planeti, ki plavajo v svojih orbitah”. (21: 33)

Kur’an v uvodnem kur’anskem stavku govori o dveh nebesnih telesih, to sta Sonce in Mesec, ena je Zemlja, na kateri se izmenjujeta dan in noč. Vse to z Božjo odločitvijo in Njegovo voljo plava, potuje zelo natančno in ob svojem času. Človek je v vsem tem nepomemben, lahko le kaj pokvari, vendar ne more pokvariti celotnega sistema Božje ureditve.

Tudi Adem (Adam), a.s., je vedel, da v raju (dženetu) ne sme ubrati prepovedanega jabolka, a se ni mogel zadržati. Prav tako ve človek, da ne sme izpuščati raznih plinov, ki onesnažujejo Zemljo, a z lastnim neredom škodi sam sebi. Kot je okus jabolka škodil Ademu, tako bodo plini škodili človeku. A nihče ne ve, v kateri nesreči bo človek našel svojo srečo. Planet Zemlja je njegova zadnja sreča v nesreči. Kjer je bil nekoč, se ne more vrniti.

Danes je 21. junij 2016, danes je 16. ramazan leta 1437 po hidžri; danes se je Sonce okrog 10.51 približalo Zemlji in Sonce ter Zemlja sta bila z Božjo odločitvijo in Njegovo voljo najbližje, kot sta lahko; danes je najdaljši dan v letu; danes je prvi dan poletja; sinoči je bila luna polna in nam najbližje, da nam ublaži dušo v blagem mesecu posta; danes se kot nikoli do zdaj mora človek vprašati, kam se bo zatekel, če ga Sonce ne bo grelo po meri njegovega telesa in duha, kam se bo zatekel, če ga bo peklo tako močno, da bosta duh in telo postala pepel.

Ali človek ve, da se poti Sonca, Meseca in Zemlje odvijajo zelo natančno brez kakršnegakoli negativnega delovanja na življenje na Zemlji. Sočasno so vsi ti fenomeni ustvarjeni z namenom, da bi omogočali obstoj in raznolikost življenja na Zemlji. Zemlja kroži okrog Sonca pod kotom 23 stopinj in 27 minut. Zahvaljujoč takemu nagibu na Zemlji obstajajo različni letni časi in od tega je odvisen tudi rastlinski svet. To harmonijo lahko na svojo škodo uničuje samo človek, a ne more pokvariti sistema.

Zemlja se okrog svoje osi obrača s hitrostjo 1670 km/h. Če se Zemlja ne bi obračala okrog svoje osi, bi bil na strani, ki je obrnjena proti Soncu, vedno dan, na nasprotni pa noč. Na takšni Zemlji ne bi bilo rastlin in ne življenja. Tej popolnosti, neoporečnosti pri ustvarjanju in vzdrževanju vesolja lahko škodi samo človek.

Kamorkoli pogledamo, opazimo bleščeče ideje, popolne izračune in umetnost stvaritve. Dovolj bo samo, če se zamislimo nad Allahovimi stvaritvami, uporabimo svoj razum, ne bežimo od svojega Stvarnika, ki tistim, ki razmišljajo, nenehno polaga dokaze Svoje moči, milosti in umetnosti.

Bog, obvaruj nas človeškega nereda in sile.

Avtor: dr. Mustafa Cerić