Direktor uprave za verske posle mag. Nusret Abdibegović obiskal Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji

V torek in sredo, 21. in 22. junija 2016, je mufti prof. dr. Nedžad Grabus gostil direktorja Uprave za verske posle pri Rijasetu Islamske skupnosti v BiH mag. Nusreta Abdibegovića, ki je v sklopu ramazanskih obveznosti obiskal tudi Islamsko skupnost v RS.

Ob obisku mag. Abdibegovića v Ljubljani je organiziran obisk gradbišča Islamskega kulturnega centra v Ljubljani. Mufti Grabus je mag. Abdibegovića seznanil s potekom projekta gradnje džamije v Ljubljani in z načrtovanimi aktivnostmi, ki jih je potrebno izvesti do konca gradnje. V torek zvečer je organiziran iftar (večerja ob koncu posta), ki so se ga poleg gostov iz Sarajeva udeležili imami, člani Mešihata, Zbora in aktivisti Islamske skupnosti.

Glede na to, da je obisk potekal ravno ob blagoslovljeni noči bedr, je v Ljubljani organiziran ustrezen program, v sklopu katerega je predaval mag. Abdibegović. Najprej je prenesel selame (pozdrave) reisu-l-uleme mag. Huseina Kavazovića ter čestital muftiju Grabusu, njegovim sodelavcem in vsem članom Islamske skupnosti za uspehe, ki so jih dosegli v preteklem obdobju, posebej pri projektu gradnje džamije v Ljubljani. Po njegovih besedah je to projekt prihodnosti in ne sedanjosti. Nato je spregovoril o vlogi človeka na Zemlji, njegovi veri v Vzvišenega Boga in postu kot posebni moči vere. Posebej je poudaril vlogo družine in njene vloge v naših življenjih. Članom, ki so ga poslušali, je svetoval, naj skrbijo za svoje družine in družinske vezi, prav tako morajo skrbeti tudi za svoj džemat (skupnost).

Mufti prof. dr. Nedžad Grabus se je mag. Abdibegoviću zahvalil za obisk in spomnil, da je Rijaset Islamske skupnsoti v BiH imel pomembno vlogo pri podpori projekta gradnje džamije v Ljubljani.

V sredo, 22. junija, je mufti Grabus mag. Abdibegovića sprejel v svojem Uradu.