Mufti Grabus s sodelavci obiskal župana Kontiča

V četrtek, 14. aprila 2016, je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj z generalnim tajnikom Nevzetom Porićem, predsednikom izvršnega odbora Islamske skupnosti Velenje Mersadom Derviševićem, velenjskim imamom Bilalom Efendićem in svetovalcem Harisom Muratagićem obiskal velenjskega župana Bojana Kontiča.

Delegacija Islamske skupnosti je bila deležna prijaznega sprejema župana Kontiča in njegovih sodelavcev, ki so izkazali veliko gostoljubnost in zadovoljstvo ob obisku svojih gostov.

Ob začetku srečanja je bila predstavljena Mestna občina Velenje, ki sodi med uspešnejše občine v Sloveniji. Nato je sledil prijeten pogovor. Župan Kontič je izpostavil dobro sodelovanje z Odborom Islamske skupnosti v Velenju kot tudi z drugimi verskimi skupnostmi na tem področju. Povedal je, da je Velenje odprto mesto za vsakogar in to je njihov moto, ki krepi duh mesta in mesto krasi.

Mufti Grabus je izrazil zadovoljstvo ob dejstvu, da Velenje razvija poseben ”velenjski slog življenja”, ki vključuje inkluzivni karakter vseh občanov in spoštovanje različnih potreb prebivalstva. Poudaril je pomembnost kulturnega življenja in več kot tisoč programov, ki se v Velenju med letom organizirajo s področja kulture. Mufti Grabus se je županu Kontiču zahvalil za prijazen sprejem, za odprtost in razumevanje pri delovanju Islamske skupnosti. Posebej se je zahvalil za podporo pri organizaciji 25. obletnice džemata v Velenju, ki bo obeležena v drugi polovici leta. Poudaril je pomembnost dela, ki ga opravljata Odbor Islamske skupnosti in imam v Velenju. Misija in naloga Islamske skupnosti je nenehno negovanje in razvijanje dobrih odnosov med ljudmi, kontinuirano izobraževanje in informiranje članov Islamske skupnosti o vseh pomembnih aspektih njenega delovanja. Strateška opredelitev Islamske skupnosti je spoštljiv in razumevajoč odnos med ljudmi v Velenju in širše.

Mufti je povedal, da Islamska skupnost ostro obsoja grožnje, ki jih je župan Kontič prejel od neznanega pošiljatelja. To je označil za nesprejemljivo in nedopustno.

Ob koncu se je mufti Grabus kot častni gost vpisal v Zlato knjigo Mestne občine Velenje.