Deseto srečanje hadžijev in ikrar dova

  V nedeljo, 6. septembra 2015, sta bila organizirana že tradicionalno deseto srečanje hadžijev oziroma romarjev v Meko in ikrar dova (molitev) za tiste, ki se bodo romanja v Meko in Medino udeležili letos.

V polnem mesdžidu v Ljubljani so imami (hfz. Špendi Fidani, Senad Karišik, Ifet Suljić, Munzir Čelenka, Fahrudin Smajić, Nevres Mustafić, Redžep Hodžić, Mustafa Gavranović, Sead Karišik, Zinaid Mahmutagić in Samir Jusić), ki so se udeležili slovesnosti, izvedli poseben program za bodoče romarje. V imenu hadžijev je prisotne nagovoril imam Samir Jusić, ki se bo letos udeležil romanja v Meko. Zahvalil se je Islamski skupnosti in muftiju Grabusu za zaupano priložnost, da pomaga letošnjim romarjem na njihovi častni poti.

Mufti prof. dr. Nedžad Grabus je nagovoril zbrane vernice in vernike. Tistim, ki se letos odpravljajo na romanje, je namenil nekoliko nasvetov, kako naj opravijo hadž, kako naj se vedejo v času romanja in kako naj najbolje preživijo čas v svetih krajih.

Na koncu je imam Senad Karišik za letošnje romarje prebral ikrar dovo (molitev ob odhodu na hadž) in zaprosil Vzvišenega Boga, da sprejme hadž vseh bodočih romarjev iz Slovenije.

Romarji, ki bodo letos opravili hadž, so: imam Samir Jusić, Admir Isić (Ljubljana), Jamal Jibrin, (Kočevje), Hanan Jibrin (Kočevje), Ilijaz Durgutović (Ljubljana), Halida Durgutović (Ljubljana), Suljo Buljugić (Trbovlje), Bahtinur Ozkilic (Ljubljana), Guzin Ozkilic (Ljubljana), Alush Arifi (Maribor), Zada Arifi (Maribor), Sebiha Fazlić (Ljubljana), Fikret Avdić (Ljubljana), Zejna Avdić (Ljubljana), Hazima Mulalić (Ljubljana), Ferid Fazlić (Ljubljana), Nijaz Burnić (Postojna), Rašo Tiganj (Ljubljana), Dahmo Mandžić (Ljubljana), Rešida Mandžić (Ljubljana) in Nadžip Rujović (Ljubljana).

Hadžiji bodo odpotovali v nedeljo, 13. septembra. Povratek je predviden 5. oktobra. Želimo jim srečno pot.