Mufti Gabus se je srečal z Ibrahimom S. Al-Naimijem iz Katarja

prikazna

Ob robu blejskega strateškega foruma se je mufti prof. dr. Nedžad Grabus 1. septembra 2015 na Bledu srečal z direktorjem Centra za dialog iz Dohe (Katar) prof. dr. Ibrahimom Salehom Al-Naimijem.

Srečanju sta prisostvovala izvršilni asistent dr. Naimija gospod Hamdija Blekić, slovenski državljan, ki živi v Katarju in Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji pri različnih projektih precej pomaga, ter generalni sekretar Islamske skupnosti Nevzet Porić.

Prof. dr. Ibrahim Saleh Al-Naimi je direktor Mednarodnega centra za medverski dialog v Dohi. Kot direktor se dr. Al-Naimi zavzema za spodbujanje dialoga med ljudmi, ki pripadajo različnim religijam, kulturam in civilizacijam.

Mufti Grabus je dr. Al-Naimija seznanil z Islamsko skupnostjo v Sloveniji, njenim delovanjem in organizacijo. Predstavil je projekt Islamskega kulturnega centra v Ljubljani, čigar gradnjo financira država Katar. V nadaljevanju sta govorila o sodelovanju in mogočih projektih, ki bi jih lahko na področju dialoga in sodelovanja z religijami in kulturami skupaj uresničili.