Bajramska čestitka predsednika Slovenske škofovske konference

Ob ramazanskem bajramu je predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Andrej Glavan naslovil čestitko muftiju prof. dr. Nedžadu Grabus, v kateri je zapisal, da ob sklepu svetega meseca ramazana muftiju in vernikom Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji v osebnem ter v imenu katoliških vernikov vošči obilo miru, edinosti in ljubezni do bližnjega.

“Ramazanski bajram je praznični dan sklepa postnega meseca, ki med islamske vernike prinese družinsko praznično ozračje. Veselemu dogajanju želim dodati tudi voščilo Katoliške Cerkve na Slovenskem, saj predstavlja priložnost, da se zavemo velikega pomena, ki ga nosi družinsko okolje in posredovanje verskih vrednot.

V postnem mesecu ste prisluhnili Božji besedi in se odrekali materianim stvarem, da bi našli nove načine in poti, kako priti do bližnjega. Ko se v teh dneh pripravljate na praznovanje sklepa svetega meseca, se kot skupnost in kot posamezniki zbližujete ter na tak način kažete na slogo edinost. Vernikom Islamske skupnosti želim, da bi ob ramazanskem bajramu okrepili medsebojne odnose ter zavest pripadnosti verski skupnosti in družini.

Naj Vam in vsem vernikom Islamske skupnosti v Sloveniji po dneh posta in molitve vsemogočni Bog nakloni obilo blagoslova.

Prejmite lepe pozdrave,”

msgr. Andrej Glavan, predsednik Slovenske škofovske konference