Muftija Grabusa sprejel turški predsednik Redžep Erdogan

V Ankari je 2. aprila 2015, neposredno po obisku turškega predsednika v Sloveniji, muftija dr. Nedžada Grabusa in delegacijo Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji v impozantni predsedniški palači sprejel turški predsednik Redžep Tayyip Erdogan, skupaj s predsednikom Diyaneta prof. Dr. Mehmetom Gormezom.

Predsednik Erdogan je izrazil svoje obžalovanje, da se ni srečal z muftijem Grabusom ob obisku v Sloveniji pred tremi dnevi, ko je bil na uradnem obisku pri predsedniku Pahorju.

Erdogan2 (1)

Povedal je tudi, da je Slovenija lepa in prijetna država na čelu s prijetnim predsednikom, s katerim je mogoče sodelovati na različnih področjih skupnega delovanja. Muftiju in imamom je svetoval, da skrbijo za enotnost, ki je pogoj za dobro in uspešno delo. Vesel je, ker se projekt izgradnje Islamskega kulturnega centra počasi realizira in končuje.

Mufti dr. Nedžad Grabus se je zahvalil za sprejem. Povedal je, da Islamska skupnost v Republiki Sloveniji odlično sodeluje z Diyanetom. Zahvalil se je predsedniku Erdoganu, ker se je zanimal in se še vedno zanima za projekt gradnje džamije v Ljubljani. Ob koncu je izrekel molitev Vzvišenemu Bogu, da predsedniku Erdoganu podari zdravje in uspeh pri delu, ki ga opravlja.