Učenci mektebskega pouka v Islamskem centru na Reki

V soboto, 28. marca 2015, so na pobudo imama Seada Karišika učenci mektebskega pouka iz Velenja in Raven na Koroškem skupaj s starši obiskali Islamski center na Reki.

Na Reko smo prispeli v času podne namaza, tam so nas sprejeli imam Hajrudin Mujkanović in člani džemata Reka. Po opravljeni molitvi smo si ogledali prostore Islamskega kulturnega centra na Reki.

prikaznaa

Prisotne je v kongresni dvorani pozdravil imam Hajrudin Mujkanović in nam zaželel dobrodošlico ter ob tem izpostavil pomembnost povezanosti džematov v Republiki Sloveniji in na Hrvaškem. V svojem govoru je imam Mujkanović predstavil delovanje Medžlisa Reka, posebej pa je predstavil način gradnje Islamskega centra. Gostiteljem se je za gostoljubnost zahvalil imam Sead Karišik in povedal nekaj informacij o džematu Velenje ter predstavil aktivnosti, ki jih džemat Velenje izvaja. Nato se je druženje nadaljevalo v restavraciji in ogledovanju Islamskega centra na Reki.

Obisk smo zaključili z obiskom Opatije in prijetnim sprehodom skozi mesto. Ob tej priložnosti se gostiteljem zahvaljujemo za prijaznost in gostoljubje.

imam Sead Karišik