Mufti Grabus na zasedanju Sveta muftijev v Sarajevu

V Sarajevu je 26. marca 2015 organizirano drugo redno zasedanje Sveta muftijev Islamske skupnosti v Bosni in Hercegovini, na kateri je bil prisoten predsednik Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji mufti dr. Nedžad Grabus.

Svet muftijev je sprejel odločitev o delitvi sredstev fonda Bejtu-l-mal za leto 2015.

Na zasedanju sta predstavljena finančno poročilo in poročilo o delu Rijaseta Islamske skupnosti ter njenih ustanov za leto 2014, prav tako je predstavljen načrt dela ter predlog finančnega načrta za leto 2015. Ti dokumenti bodo dostavljeni Zboru Islamske skupnosti, kjer jih bodo odgovorni sprejeli.

prikazna

Sprejet je predlog Pravilnika o grobovih, ki bo prav tako dostavljen Zboru Islamske skupnosti, prav tako je sprejeto soglasje za predloge Vakufske direkcije za nova uvakufljenja in transformacijo vakufskega imetja.

Svet muftijev je formiral tudi delovna telesa oziroma komisijo Sveta. Formirana je komisija za širjenje islamske doktrine (akaidska vprašanja), komisija za širjenje islamske pravne doktrine (fikhska vprašanja), komisija za moralno-etična vprašanja in komisija za vzgojo in izobraževanje.

www.rijaset.ba