Srečanje z najvišjimi predstavniki luteranske zveze

Mufti dr. Nedžad Grabus se je v četrtek, 13. novembra 2014, odzval na vabilo častnega škofa mag. Geze Erniše in se udeležil svečanega sprejema in prijateljskega druženja. Sprejema sta se udeležila tudi predsednik Svetovne luteranske zveze škof dr. Munib Yunan in generalni sekretar duhovnik Martin Junge. V spremstvu muftija dr. Grabusa sta se svečanosti udeležila tudi generalni sekretar Islamske skupnosti Nevzet Porić in ljubljanski imam Senad Karišik.

Evangeličansko cerkev augsburške veroizpovedi v Republiki Sloveniji sestavlja 14 cerkvenih občin s približno 18 tisoč verniki in je od leta 1952 članica Svetovne luteranske zveze. Svetovna luteranska zveza s sedežem v Ženevi je globalna skupnost 144 luteranskih cerkva in predstavlja 72 milijonov vernikov v 79 državah. Ustanovljena je bila leta 1947 kot Zveza luteranskih cerkva, ki deluje na pet ključnih vrednotah: dostojanstvo in pravičnost, sočutje in predanost, spoštovanje različnosti, vključevanje in sodelovanje ter transparentnost in odgovornost.

FullSizeRender (2)

Ob svečanem sprejemu je mufti dr. Nedžad Grabus na kratko nagovoril zbrane, in sicer v angleščini ter izpostavil pomembnost medverskega sodelovanja. Predsednika Svetovne luteranske zveze škofa dr. Muniba Yunana je mufti Grabus nagovoril v arabščini, saj dr. Yunan prihaja iz Palestine.

Sprejema so se udeležili tudi predstavniki katoliške in pravoslavne cerkve v Sloveniji.