Mufti in ameriški veleposlanik sta si ogledala gradbišče za džamijo

V četrtek, 13. novembra 2014, sta si mufti dr. Nedžad Grabus in ameriški veleposlanik nj. eksc. Joseph A. Mussomeli ogledala gradbišče Islamskega kulturnega centra oziroma džamije v Ljubljani.

Srečanje je minilo v pogovoru o projektu izgradnje džamije v Ljubljani. Mufti dr. Nedžad Grabus je veleposlanika nj. eksc. gospoda Josepha A. Mussomelija podrobneje seznanil o poteku izgradnje, trenutnem stanju in načrtih za prihodnost. Poudaril je, da je gospod Mussomeli v svojem mandatu Islamsko skupnost nenehno podpiral pri omenjenem projektu. Ob tej priložnosti se mu je za podporo tudi zahvalil. Povedal je tudi, da ameriško veleposlaništvo v Ljubljani spremlja projekt izgradnje džamije že dolgo časa.

Nj. eksc. gospod Joseph A. Mussomeli je izrazil zadovoljstvo nad tem, kako se projekt razvija. Pohvalil je napredek, ki ga je Islamska skupnost dosegla v preteklih štirih letih, in poudaril, da je vesel, ker je v svojem mandatu lahko bil del tega projekta.

Mufti dr. Nedžad Grabus in ameriški veleposlanik nj. eksc. Joseph A. Mussomeli se strinjata, da bo džamija v Ljubljani vsekakor pomembno vplivala na raznolikost glavnega mesta Slovenije.