Člani džematov Ajdovščina in Nova Gorica obiskali IKC na Reki

V nedeljo, 19. oktobra, so člani džematov Ajdovščina in Nova Gorica obiskali Islamski kulturni center na Reki. Trije avtobusi obiskovalcev, ki jih je vodil imam Amir Hasanović, so pred IKC na Reki prispeli pred opoldansko molitvijo, kjer jih je pričakal glavni imam MIS Reka Hajrudin Mujkanović ter imama Hidajet Hasanović in Adnan Đikić. Pozdravili so vse prisotne, jim zaželeli dobrodošlico in izkazali veselje ter radost ob obisku potnikov iz Slovenije.

Najprej so si člani džemata v spremstvu imama Hidajeta Hasanovića ogledali del Islamskega kulturnega centra, nato so se odpravili v kongresno dvorano, kjer so bili tudi že predstavniki visoke delegacije Islamske republike Iran. Ob tej priložnosti je glavni imam MIS Reka Hajrudin Mujkanović vsem prisotnim obiskovalcem povedal nekaj besed v obliki predavanja, v katerem je med drugim govoril tudi o Islamskem kulturnem centru. Obiskovalci so si pogledali tudi film, na katerem so prikazani sami začetki gradnje (12. marec 2010), vmesno obdobje in sama otvoritev Islamskega kulturnega centra (4. maj 2013). Omenjeni IKC danes na Reki stoji s pomočjo večinske velikodušne donacije države Katar.

Po opoldanski molitvi je nekaj besed vsem prisotnim namenil imam Hajrudin Mujkanović. Imamu Amiru Hasanoviću ter članom džematov Ajdovščina in Nova Gorica se je zahvalil za obisk. Zaradi zasedenosti z gosti iz Irana je nato vodenje skupine iz Slovenije prepustil imamoma Hidajetu Hasanoviću in Adnanu Đikiću.

Imam Hidajet je člane džematov Ajdovščina in Nova Gorica med drugim seznanil z nekaj podrobnostmi v zvezi z Islamskim kulturnim centrom na Reki, prav tako je govoril o položaju Islamske skupnosti in muslimanov na Hrvaškem. Nato je povabil imama Amira Hasanovića, da v imenu džematov Ajdovščina in Nova Gorica pozdravi vse prisotne. Imam Amir Hasanović je tako pozdravil vse prisotne ter predstavil džemata Ajdovščina in Nova Gorica. V svojem govoru se je dotaknil tudi projekta gradnje Islamskega kulturnega centra v Ljubljani, na katerem zavzeto in marljivo dela Mešihat IS v Sloveniji, na čelu s spoštovanim muftijem dr. Nedžadom Grabusom. Na koncu se je zahvalil gostiteljem za gostoljubje in za uspešno realiziran obisk Islamskemu kulturnemu centru na Reki. Sledilo je druženje ob kavi in prijetnem klepetu v restavraciji Islamskega kulturnega centra.

Obisk Islamskega kulturnega centra na Reki smo zaključili z ikindijo namazom. Na obisk na Reko se je odpravilo 155 članov džematov Ajdovščina in Nova Gorica, kar vsekakor priča o tem, da je bil obisk uspešen. Člani džematov so bili navdušeni nad lepoto Islamskega kulturnega centra na Reki.

 Amir Hasanović