Tradicionalno predramazansko srečanje z muftijem

IMG_3894V četrtek, 26. junija 2014, je v popoldanskih urah v Ljubljani potekalo predramazansko srečanje imamov ter predsednikov izvršilnih odborov in muftija dr. Nedžada Grabusa.

To je bila priložnost, da se srečamo, pogovorimo in seznanimo s programom in aktivnostmi, ki se bodo odvijale v času meseca ramazana na področju Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

Tako je mufti dr. Nedžad Grabus prisotnim spregovoril o pomenu meseca ramazana, njegovih vrednotah, naši odgovornosti, načinu delovanja Islamske skupnosti, aktivnostih v času meseca posta, projektih Islamske skupnosti s poudarkom na izgradnji Islamskega kulturnega centra v Ljubljani in drugo.

Dogovorjeno je bilo, da odbori Islamske skupnosti organizirajo donatorske iftarje za ljubljansko džamijo, in sicer na Jesenicah 4. julija, v Kopru 5. julija, v Velenju 12. julija, v Mariboru 13. julija in v Ljubljani 19. julija.

V času meseca ramazana bodo organizirani mladinski iftarji, in sicer v Kopru 6. julija, v Ljubljani 13. julija, v Mariboru 19. julija in na Jesenicah 25. julija.

Na področju celotne Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji bosta obeleženi mubarek (blagoslovljene) noči Lejletu-l-Bedr 12. julija in Lejletu-l-Kadr 22. julija 2014.

Predramazansko srečanje je bilo zaključeno v predramazanskem vzdušju z medsebojnimi čestitkami in željami, da vsi skupaj blagoslovljeni mesec preživimo v miru in molitvi.

Ramazan šerif mubarek olsun!