Predstavitev 42 učencev, ki so se naučili brati Kur’an

V nedeljo, 1. junija 2014, je bila v Ljubljani organizirana svečanost oziroma predstavitev novih bralcev Kur’ana.

I46A2861-1Svečanost, ki jo je odprl imam Senad Karišik, se je začela po končani opoldanski molitvi. Imam je izrazil zadovoljstvo, ker je v džematu Ljubljana že tristo bralcev Kur’ana, ob koncu letošnjega šolskega leta pa smo bogatejši še za novih dvainštirideset. Od tega je dvaindvajset učencev mekteba, deset je učenk iz izobraževalnega programa Šola islama za odrasle in deset moških, ki so obiskovali tečaj kur’anske pisave za odrasle. Imam Senad Karišik je izpostavil dejstvo, da je zelo vesel, ker v izobraževalnih programih sodelujejo celotne družine.

O pomembnosti takšnih in podobnih svečanosti potrjuje tudi dejstvo, da se je svečanosti udeležil tudi mufti dr. Nedžad Grabus in imami iz cele Slovenije, kot tudi veliko število članov Islamske skupnosti iz Ljubljane.

Prisotne je pozdravil mufti dr. Nedžad Grabus, ki je izrazil zadovoljstvo nad doseženimi rezultati. Zahvalil se je novim bralcem Kur’ana, ker so vztrajali in prihajali v mekteb in izobraževalne tečaje ter se pridno učili o tistem, kar so jim predstavljali njihovi muallimi (veroučitelji). Staršem se je zahvalil za skrb in odgovornost, da vzgajajo svoje otroke v islamu, kot tudi muallimom ter Izvršnemu odboru Islamske skupnosti Ljubljana za organizacijska dela pri organizaciji mekteba in drugih programov. Poudaril je, da je vesel, ker je lahko po osmih letih svojega bivanja v Sloveniji na položaju muftija prisoten na takšnih svečanostih.

Program je z izvajanjem ilahij (pobožnih pesmi) popestril zbor mekteba.

Priznanja in Kur’ane sta dodelila imam Senad Karišik in muallima Ela Porić. Priznanja in Kur’ane so prejeli: ADIJAN DERVIŠEVIĆ, ERMIN BATIĆ, BENJAMIN BATIĆ,  ALDINA PAJALIĆ, ARMIN MAHMIĆ, DŽENNETA BEHRIĆ, MEJRA VELIĆ, ALI MAHIĆ, AJLA BABAČIĆ, ALMEDINA JOLDIĆ, ELMA DERVIĆ, ANESA MULALIĆ , AMANDA KRANTIĆ , MAJDA MIDŽAN, HARIS HAMULIĆ, MAJDA HAMULIĆ, NARISA HODŽIĆ, ENA HADŽIAHMETOVIĆ, ERMINA ŠABIĆ, SADIJA ŠABIĆ, MUHAMED ORAŠČANIN, BENJAMIN AVDIĆ; udeleženci izobraževalnega tečaja za odrasle: ELVIS BATIĆ, ŠEFIK BOSNIĆ, MUZAFER ROVČANIN, MIRSAD MAHMIĆ, BEIZAD TALIĆ, ŠERIF ZEC, RAMO MUŠIĆ, DŽEVAD HEGIĆ, NEVRES ZAHIROVIĆ , ALDIN GRABOVAC; in udeleženke izobraževalnega programa Šole islama: ENISA HUSKIĆ, ZUMRA SINANOVIĆ, RAMIZA KAPIĆ, SAMANTA TALIĆ, SANDA TALIĆ, MINKA BEHAR, EDITA SHAINOSKA, EDIBE ISLAMI in MIREME ISLAMI.