Dan mekteba v džematu Postojna

V soboto, 7. junija 2014, je v džematu postojna organiziran mektebski dan, letos že tretjič zapored.

Na dogodku, ki je bil športno-zabavne narave, so sodelovale ekipe iz cele Slovenije. Ponujene so bile različne discipline, kot so nogomet, odbojka, atletika, metanje vorteksa ipd. Čeprav je bila ponudba disciplin zelo raznolika, so vsi otroci pokazali veliko zagretost in pripravljenost za sodelovanje.

Osrednji del programa mektebskega dne je bil predstavitev najboljših bralcev Kur’ana v preteklem mektebskem letu, ki so se zbranemu občinstvu predstavili z branjem odlomkov iz Kur’ana.

Dogodka se je udeležil tudi mufti dr. Nedžad Grabus in g. Nasser Al Sulejtija, direktor fondacije Jassim bin Muhammed bin Thani iz Katarja. Ob tej priložnosti je mufti dr. Nedžad Grabus nagovoril prisotne in se zahvalil džematu Postojna za organizacijo ter poudaril pomen takšnih in podobnih projektov, kot tudi mekteba. Mufti dr. Nedžad Grabus je zmagovalcem mektebskega tekmovanja, ki je potekalo 1. junija 2014 v Ljubljani, dodelil diplome in nagrade.

Organizacijo dogodka so podprli Mešihat Islamske skupnost v Sloveniji, odbori Islamske skupnosti, podjetje Unika TTI, d.o.o. iz Postojne, Slaščičarna Majlont iz Postojne, ŠD Košana, OŠ Košana in Občina Postojna, zato se jim ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo za podporo. Hvaležni smo tudi staršem mektebskih otrok iz džemata Postojna in prostovoljcem, ki so bili največja podpora pri pripravah in organizaciji dogodka.

pripravil: Fahrudin Smajić