konferencija_istanbul_slo

MUFTI DR. NEDŽAD GRABUS NA KONFERENCI V ISTANBULU

V Istanbulu je od 23. Do 24. Novembra 2013, potekal mednarodni simpozij v organizaciji Centra za vrednostno izobraževanje ob 100. Obletnici ustanovitve srednjih Imam-hatib šol (medresa) v Turčiji.

 

Na konferenci je sodelovalo več kot sto strokovnjakov iz več kot 40 držav. Simpozij so odprli najvišji predstavniki Republike Turčije: istanbulski župan dr. Kadir Topbaš, predsednik Uprave za verska vprašanja prof. dr. Mehmet Gormez in namestnik predsednika Vlade Republike Tučije g. Bekir Bozdag. Uvodno predavanje je imel ugledni in cenjeni turški profesor Hajrettin Karaman.

konferencija_istanbul_slo

Na konferenci je sodeloval mufti dr. Nedžad Grabus kot sodelavec na Fakulteti islamskih znanosti v Sarajevu, Univerza Sarajevo. Posebna seja je bila posvečena islamskemu izobaževanju v Bosni in Hercegovini. Dr. Nedžad Grabus je govoril o temi: Programski in funkcionalni razvoj medres – formativno obdobje islamskega srednješolskega izobraževanja v 20. stoletju v BiH, dr. Ahmet Alibašić, Fakulteta za islamske znanosti, Univerza v Sarajevu, je govoril o temi: Islamsko izobraževanje – verouk v javnih šolah in dr. Mirsad Karić, Internacionalna univerza v Sarajevu, je govoril o temi: Gazi Husrev-begova medresa – večstoletni čuvaj bosanske identitete in duhovnosti. Predavanja bodo objavljena v turškem in angleškem jeziku.

Več o tem si lahko preberete na naši spletni strani v bosanskem jeziku.