diyanet1_slo

MUFTI DR. NEDŽAD GRABUS OBISKAL DIYANET

Na poziv predsednika Diyaneta, Uprave za verska vprašanja Republike Turčije, prof. dr. Mehmeta Gormeza je bil v Ankari 24. in 25. novembra 2013, mufti dr. Nedžad Grabus.

 

Mešihat Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji sodeluje z Diyanetom na več področij, v okviru Euro-azijskega sveta in drugih skupnih programov. Mešihat Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji ceni prispevek, ki ga je Diyanet prispeval pri projektu Islamskega kulturega centra v Ljubljani.

diyanet1_slo

Mufti dr. Nedžad Grabus je seznanil prof. dr. Mehmeta Gormeza, predsednika Diyaneta, o projektih Islamske skupnosti v Sloveniji, izobraževalnih vsebinah in posebej o projektu Islamskega kulturnega centra. Pogovarjala sta se o možnosti, da strokovnjaki za dekoracijo notranjosti džamij pomagajo Islamski skupnosti v procesu izgradnje džamije v Ljubljani. Izmenjala sta stališča o aktualnih vprašanjih za muslimane v evropskem kontekstu in medverskem dialogu ter o prihodnjem sodelovanju v okvirjih Sveta Religij za mir v katerem sta v imenu muslimanov v Evropi podpredsednika prof. dr. Mehmet Gormez in mufti dr. Nedžad Grabus.

diyanet3_slo

Mufti Grabus se je srečal tudi z generalnim direktorjem za zunanje sodelovanje Diyaneta prof. dr. Mehmetom Pečacijem. Pogovarjala sta se o organizaciji skupnih izobraževalnih in kulturnih projektov. Islamska kulturna dediščina v Turčiji iz podoročja duhovne, likovne in glasbene umetnosti je cenjena povsod po svetu. Sodelovanje Islamske skupnosti v Sloveniji z Diyanetom v Turčiji bo okrepljeno tudi skozi druge izobraževalne segmente.

diyanet2_slo