maribor_2013_1

RAMAZANSKO VZDUŠJE V MARIBORU

Deseti dan meseca ramazana oz. 18. julija 2013 sta mufti, dr. Nedžad Grabus, in sekretar Nevzet Porić obiskala džemat Maribor in skupaj z vodstvom džemata in člani Islamske skupnosti iz Maribora preživela čudovit večer na prostem.

 

Že vrsto let džemat v Mariboru ramazanske aktivnosti opravlja na prostem oz. v postavljenem šotoru pred objektom Islamske skupnosti na Zagrebški 47. V teh vročih poletnih dneh so ramazanske aktivnosti, ki jih opravljajo v Mariboru, olajšane z njihovo izvedbo na prostem, saj so julijske noči zelo prijetne, kar mesecu ramazanu daje poseben čar. Verjetno je tudi to eden od razlogov, da se večerne molitve v Mariboru udeležuje veliko število vernikov, ki pripadajo džematu Maribor.

Mufti, dr. Nedžad Grabus, je nagovoril zbrane vernike in vernice. Ob tej priložnosti je spregovoril nekaj besed o vrednotah meseca ramazana, o projektu izgradnje džamije, pohvalil je delo imamov Ibrahima Malanovića in Zinaida Mahmutagića ter se zahvalil za vsakokratno gostobljubje, ki ga izkažejo vodilini v džematu Maribor na čelu s predsednikom izvršnega odbora h. Hilmom Avdićem, kot tudi vsi ostali verniki in vernice.

maribor_2013_1
maribor_2013_5
maribor_2013_2
maribor_2013_3
maribor_2013_4
maribor_2013_6