graz1

MUFTI DR. NEDŽAD GRABUS NA MEDVERSKI KONFERENCI V GRAZU

Od 17. do 20. julija 2013, poteka v Grazu (Avstrija) medreligijska konferenca, ki jo je organiziral Afro-azijski institut. Pokrovitelj konference je mesto Graz oz. župan mag. Siegfried Nagl. Na konferenci sodelujejo predstavniki različnih religij iz Avstrije in sveta.

 

Kot posebna gosta na konferenci sodelujeta mufti dr. Nedžad Grabus in predsednik Islamske skupnosti Bošnjakov Esad ef. Memić.

Cilj konference je poslati sporočilo možnega mirnega sobivanja različnih religij – medsebojnega življenja. Sporočilo je potrebno razširiti ne samo v Grazu in Avstriji temveč povsod po svetu. Graz pokazuje in dokazuje možnosti medsebojnega sobivanja in sodelovanja med religijami in verskimi skupnostmi. V Grazu, ki ima okrog tristo tisoč prebivalcev, obstaja več kot 150 različnih nacionalnih skupin in več kot sto različnih verskih skupnosti.

graz1

Mufti dr. Nedžad Grabus je skupaj z imamom Ibrahimom Čikarićem iz Graza obiskal lokacijo kjer se gradi Islamski kulturni center oz. džamija. Domačini so informirali muftija s potekom izgradnje in celotnim projektom. Mufti je izrekel molitev Vzvišenemu Bogu, da pomaga muslimanom v Grazu pri realizaciji tega velikega projekta.

graz2

Župan mag. Siegfried Nagl in mufti Grabus

graz3

Nadškof Egon Kapellari, mufti dr. Nedžad Grabus in imam Esad Memić

graz4_bos

Mufti Grabus in imam Memić v družbi predstavnika Evageličanske cerkve

ikcg

Na gradbišču džamije v Grazu