kocevje2013_1

DŽEMAT KOČEVJE OBELEŽIL OBLETNICO

V soboto, 1. junija 2013, je džemat Kočevje že sedmič zapored obeležil »Dan džemata«. Centralni dogodek je bil organiziran v naravi nedaleč od Kočevja.

 

 

 

Ob tej priložnosti se je zbralo ogormno število ljudi iz vseh koncev Slovenije, Jesenic, Kranja, Ljubljana, Velenja, Trbovlja, Novega mesta in drugih mest, potem iz Italije, Avstrije, BiH. Kot ponadavi džemat Kočevje pripravi različne športne dejavnosti med katerimi je centralna igra nogomet. Poleg nogometa je potekal šahovski turnir in metanje krogle.

kocevje2013_1

V času opoldanske molitve

Opoldansko molitev so zbrani opravili na prostem. Molitev je vodil mufti dr. Nedžad Grabus. Prisotne je najprej nagovoril imam Samir Jusić in jim kot gostitelj zaželel dobrodošlico v Kočevje. Mufti dr. Nedžad Grabus je poudaril, da džemat Kočevje vztrajno opravlja svoje delo kvalitetno ne glede na dejstvo, da je džemat Kočevje eden od najmanjših džematov v Sloveniji. Povabilu se je odzval kočevski župan dr. Vladimir Prebilič. V svojem nagovoru je izrazil svoje zadovoljstvo s številom prisotnih  in atmosfero, ki je vladala med zbranimi verniki in vernicami. Povedal je da se počuti kot domačin  in gost na tej manifestaciji. Domačin je ker se manifestacija organizira na področju Občine Kočevje in gost je ker ga je Islamska skupnost povabila, da prisostvuje temu dogodku. Izpostavil je dobro sodelovanje med Občino Kočevje in Džematom Kočevje.

kocevje2013_3

Imam Samir Jusić v času svojega nagovora

Zmagovalci nogometnega turnirja so bili člani ekipe z Jesenic. Drugo mesto je pripadlo ekipi iz Trbovelj in tretje mesto je pripadlo ekipi Zavidovići.

Na šahovskem turnirju je prvo mesto pripadlo Ismetu Aliću iz Velenja, drugo Hilmiji Ahmetoviću iz Krškega in tretje Redži Biščiću iz Trbovelj.

Pri metanju krogle je bil najboljši Fuad Vukalić z Jesenic, potem Idriz Mahić iz Ljubljane in Admir Ganić iz Sanskega Mosta.

Samir Jusić

kocevje2013_4

Dr. Vladimir Prebilič, kočevski župan

 

kocevje2013_6

Mufti dr. Nedžad Grabus nagovarja zbrane

kocevje2013_5

Mufti dr. Nedžad Grabus, imam Samir Jusić in župan dr. Vladimir Prebilič