kuran1

65 NOVIH BRALCEV KUR’ANA V DŽEMATU LJUBLJANA

V nedeljo, 2. junija 2013, je po opoldanski molitvi organizirana svečanost podelitev Kur’anov novim petinšestdesetim bralcem Kur’ana v džematu Ljubljana.

 

Tega dne smo bili priča, da leta niso človekove ”meje” pri učenju in izobraževanju, ampak sta ljubezen in volja najmočnejša sprožilca sprememb človekovega napredka. Tokrat je bila ljubezen do Kur’ana, do Božjebesede, povod, da se je kar petinšestdeset oseb (moški, ženske in otroci), starih med sedem in sedemdeset let, naučilo arabsko pisavo in so nase z učenjem in z dejanji prevzeli odgovornost ohranjanja in negovanjaAllahovih besed.

kuran2

Z ustreznim programom, ki ga je izvedel mladinski zbor džemata Ljubljana, so bila razdeljena tudi darila – Kur’ani za 12 moških in 13 žensk, ki so tudi letos zaključile s 1. stopnjo Šole islama, ter 40 otrok, od katerih je20 starih med osem in deset let.

To je bil poseben dan, poln veselja, tako za vsakega posameznika, kakor tudi za džemat. ”Danes so dobili najlepše darilo, bogatejši so za še eno izkušnjo oziroma znanje, ki bosta govorila v prid in zagovorjala njihovadela na bodočem Svetu, prav tako bo predstavljala dodatno luč na tem Svetu. Na tak način gradimo našo Noetovo (Nuhovo) barko pomoči, ki nas bo varovala vseh ”potopov” na tem in na bodočem Svetu,” so bilebesede Špendija ef. Fidanija v nagovoru prisotnim.

kuran1

Solze v očeh in nasmehi na obrazih so bili priča sreči in zadovoljstvu tistih, ki so se naučili brati Kur’an, kakor tudi na obrazih njihovih najbližjih. Prosimo Allaha, da bodo iskreni privrženci Njegove Knjige in dostojnimuslimani.

Vse tiste, ki se želijo naučiti brati Kur’an, pozivamo na vpis tečaja arabske pisave (Sufara) ali Šolo Islama, ki jo vsako leto organizirajo muallimi v džematu Ljubljana.