mekteb111

V MEKTEBU SE VELIKO NAUČIMO

Za udeležence mekteba (verouka) v Ljubljani, ki je potekal v nedeljo, 19. maja 2013, se tokrat ni odvijal povsem „običajen” program verouka. V organizaciji muallima (veroučiteljev) iz džemata Ljubljana sta bili organizirani dve predavanji, in sicer je bila tema prvega predavanja „Izgled džamije v Ljubljani”, o kateri je govoril Haris Muratagić, svetovalec za finančno administrativna vprašanja. Tema drugega predavanja je bila „Prva pomoč”, ki jo je predstavila Anida Muratagić, študentka medicine.

Učenci so tako imeli priložnost bolje spoznati projekt in izgled bodoče džamije v Ljubljani in se o tem spoznati prek nekoga, ki se je udeležil samega procesa izbora bodoče džamije. Prezentacija s slikami in podobami zunanjosti ter notranjosti bodoče džamije je pri učencih zbudila upanje in povečala pričakovanje končne izgradnje džamije.

mekteb222

Na drugem delu predavanj so se učenci seznanili s pravili nudenja prve pomoči in si pogledali kratek film o samem postopku nudenja prve pomoči. Vodilo predavanja je bilo Kur’ansko pravilo „kdor reši življenje enega človeka, je, kot bi rešil celotno človeštvo”. Cilj predavanja je bil poučiti učence o tem, kako se odzvati takrat, ko je potrebno nekomu ponuditi prvo pomoč.

mekteb111

Da sta bili temi zelo zanimivi za učence govorita dejstvi, da so učenci med predavanji pokazali velik interes in njihova visoka udeležba na obeh predavanjih.

Senad Karišik