mekka1

ISLAMSKA SKUPNOST ORGANIZIRALA UMRO-POTOVANJE V MEKKO IN MEDINO

Med 10. in 20. majem 2013, je Islamska skupnost v Republiki Sloveniji organizirala Umro-potovanje v Mekko in Medino. V skupini, ki je odpotovala v sveti mesti je petindvajset članic in članov Islamske skupnosti.

 

Skupina je odpotovala iz Ljubljane preko Istanbula do Džede oz. Mekke in takoj ob prihodu v Mekko opravila obred Umre (sedemkratno kroženje okrog Ka’be, krajša molitev ob mekami-Ibrahimu; mesto na katerem je stal Božji odposlanec Ibrahim in sa’j; sprehajanje med dvema bregovoma Safo in Mervo).

mekka1

Tovrstno potovanje je Islamska skupnost v Republiki Sloveniji organizirala prvič samostojno saj so do sedaj verniki in vernice potovali v sveti mesti preko potovalnih agencij iz Avstrije in Bosne in Hercegovine.

Mekka je rojstno mesto Muhammeda, Bog naj ga blagoslovi in mu podari mir. Ka’ba je prvi hram, ki je bil zgrajen na Zemlji. Zgradil ga je prvi človek in Božji odposlanec Adem, Bog naj ga blagoslovi in mu podari mir. Ka’bo je obnovil Ibrahim, a.s.

V Mekki bo skupina obiskala še druga pomembna mesta kot so Arefat, Muzdelifa, Mina, Džebelu-n-Nur (Hrib svetlobe), Džebelu-r-Rahme (Hrib milosti) in staro pokopališče v Mekki Mualla.

mekka2a

Predviden je tudi obisk Medine, mesta v katerem je mezar (grob) poslanca Muhammeda, Bog naj ga blagoslovi in mu podari mir, kjer je ustanovljena prva Skupnost muslimanov.

V ponedeljek, 20 maja je predviden povratek v Ljubljano.