rijaset_april_2013_1

SEJA RIJASETA ISLAMSKE SKUPNOSTI V BiH

V sredo, 3. aprila 2013, je bila organizirana seja Rijaseta Isamske skupnosti v Bosni in Hercegovini. Seje se je udeležil, kot član Rijaseta, predsednik Mešihata Islamske skupnosti v Sloveniji mufti dr. Nedžad Grabus.

 

Seji je predsedoval reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. Poleg članov Rijaseta in muftijev so bili na seji g. Safet Softić, predsednik Zbora Islamske skupnosti v BiH, g. Jusuf Zahiragić, predsednik Ustavne komisije Zbora, Mensur ef. Pašalić, predsednik Združenja ilmijje in direktorji strokovnih služb in uradov Rijaseta Islamske skupnosti.

rijaset_april_2013_2

Rijaset Islamske skupnosti je razpravljal o Predlogu Platforme za spremembo Ustave Islamske skupnosti, ki je trenutno najpomembnejše vprašanje v Islamski skupnosti. Poleg tega je Rijaset obravnaval plan strokovnih služb, uradov in centrov Rijaseta za leto 2013. Poleg drugih tekočih vprašanj se je na seji govorilo o izgradnji Aladže džamije v Foči, ki je prioriteta Islamske skupnosti v letu 2013. Imenovani so člani Uprave Vakufske direkcije. Za glavnega in odgovornega urednika islamskega informativnega časopisa “Preporod” je bil imenovan mag. Meho Šljivo.

rijaset_april_2013_3

Rijaset Islamske skupnosti je podprl predlog za organizacijo prvega mednarodnega tekmovanja iz predmeta islamskega verouka.