postojna_obisk_3

OBISK PROFESORJA IN DIJAKOV ŠKOFIJSKE GIMNAZIJE VIPAVA POSTOJNSKEM DŽEMATU

V ponedeljek, 11. marca 2013, Islamsko skupnost oz. džemat v Postojni so obiskali profesor na Škofijski gimnaziji Vipava gospod Slavko Rebec in dijaki ŠGV. Ob tej priložnosti so se v sklopu učenja posameznih ver odločili obiskati Islamsko skupnost in se naučiti nekaj novega o islamu.

Predvsem, da svoje znanje o verah razširijo in obogatijo način življenja v medverski in medkulturni družbi. Imam Fahrudin Smajić je najprej spregovoril nekaj besed o zgodovini islama, nastanku, zgodovinskih okoliščinah, Muhammedu, Bog naj ga blagoslovi in mu podari mir, o glavnih naukih islama, moralnih normah, obredih, Kur’anu, Islamski skupnosti in drugo.

postojna_obisk_3

Sledila so vprašnja dijakov in zanimiv pogovor. Ob koncu je imam Fahrudin Smajić podaril gospodu Rebecu knjige »Sožitje je naša pot« avtorja muftija dr. Nedžada Grabusa,  zbornik Kulturno-izobraževalnega zavoda Averroes »Z dialogom do medsebojnega dialoga« in »Ilmihal-osnove islamskega učenja«. Po en izvod »Ilmihala« so prejeli tudi vsi dijaki.

postojna_obisk_1

Medsebojni odnosi med Katoliško cerkvijo in Islamsko skupnostjo so na področju Postojne zelo dobri in spoštljivi. Tako je že več kot dvajset let. Upamo, da se bo sožitje med nami nadaljevalo tudi v prihodnje.

Fahrudin Smajić

postojna_obisk_2