greljo4

TRIBUNA Z MLADIM RAZISKOVALCEM ADMIRJEM GRELJO

V petek, 15. marca 2013, je v prostorih Islamske skupnosti v Ljubljani potekala tribuna z mladim raziskovalcem,  doktorskim študentom na Institutu »Jožef Stefan« g. Admirjem Greljo.

 

Admir Greljo je bil rojen v Trebinju leta 1989. Odraščal je v Mostarju, šolal se je in študiral v Sarajevu. Svojo znanstveno pot nadaljuje v Ljubljani na Institutu »Jožef Stefan«. Bil je najboljši študent v času dodiplomskega študija na Sarajevski univerzi in je za to prejel posebno priznanje. Na 39. mednarodni olimpijadi iz fizike za učence srednjih šol je v Hanoju v Vietnamu osvojil srebrno medaljo.

greljo3

Na predavanju v Islamski skupnosti je g. Greljo spregovoril o islamu in moderni znanosti oz. konfliktu ali komplemenatarnosti. V eno urnem predavanju je g. Greljo odlično predstavil zastavljeno temo in skozi primere iz Kur’ana razlagal znanstvene teorije, ki so zelo zainteresirale zbrano občinstvo. Sledil je zanimiv pogovor med zbranimi in g. Greljo, ki je odlično odgovarjal na zastavljena vprašanja in reševal dileme, ki so jih nekateri izpostavili.

greljo2

greljo4