mufti_graz3

MUFTI DR. NEDŽAD GRABUS NA »NOČI KUR’ANA« V GRAZU

V soboto, 23. marca 2013, je v Grazu (Islamska skupnost Bošnjakov v Avstriji) potekala »Noč Kur’ana« na kateri so bili mufti dr. Nedžad Grabus, predstavniki Islamske skupnosti v Avstriji, direktor urada za bošnjaško diasporo pri Rijasetu Islamske skupnosti v BiH ter številni člani Islamske skupnosti iz Avstrije, Slovenije in BiH. Prisotna sta bila tudi župana občin Cazin in Bužim.

Džemat Bošnjak v Grazu je bil ustanovljen leta 2010. Z dogodkom »Noč Kur’ana« so obeležili tretjo obletnico svojega delovanja. V prekrasnem mesdžidu (molilnici) so Kur’an interpretirali hafiz Mahir Zekiri, Sulejman ef. Hašić, hafiz Abdulah Karabađak, hafiz Muhamed Hikal, hafiz Sabahudin Hašić in hafiz Senad Podojak.

mufti_graz45

Veliko število vernikov iz Bužima in Cazina (BiH) so se udeležili tega pomembnega dogodka za Džemat Bošnjak.

Prisotne so nagovorili direktor Urada za bošnjaško diasporo mag. Mirsad Kalajdžić, predsednik Islamske skupnosti Bošnjakov Esad Memić, predsednik Islamske skupnosti v Avstriji dr. Fuad Sanac, žeupana Občine Cazin Nermin Ogrešević in žipan Občine Bužim Agan Bunić.

mufti_graz3

Glavni predavatelj je bil mufti dr. Nedžad Grabus, ki je prisotnim prenesel selame (pozdrave) od reisu-l-uleme mag. Huseina Kavazovića. V svojem nagovoru je mufti Grabus spomnil na pomembnost branja in preučevanja Kur’ana. Spomnil je na dejstvo, da je Kur’an razodet v Mekki in Medini. Najlepše je interpretiran v Kairu. Najlepše je zapisan v Istanbulu in najbolj spoštovan v Bosni in Hercegovini oz. med Bošnjaki.

Glede na to, da je Džemat Bošnjak iz Graza pomagal projekt izgradnje džamije v Ljubljani je mufti Grabus predal vakufnamo in darilo predsedniku džemata g. Safetu Ljubijankiću za njihov prispevek.

mufti_graz7