susret_hadzija5

SEDMO SREČANJE HADŽIJEV (romarjev) V ISLAMSKI SKUPNOSTI

V nedeljo, 14. oktobra 2012, je v Ljubljani potekalo 7. srečanje hadžijev oz. romarjev, ki so romali v Mekko. Ta dogodek postaja tradicionalen med muslimani v Sloveniji. Trenutno je v Sloveniji več kot tristo oseb, ki so opravile peto praktično islamsko dolžnost oz. so obiskale sveti mesti Mekko in Medino.

 

Kot vsako leto se je tudi letos zbralo ogromno število hadžijev iz vseh džematov v Sloveniji. Ob tej priložnosti so imami izvedli krajši program ob ikrar dovi (molitev za letošnje romarje) za 21 hadžijev, ki se letos odpravljajo na to sveto pot.

susret_hadzija_3

Zbrane je v imenu muftija dr. Nedžada Grabusa nagovoril njegov namestnik Ibrahim Malanović, ki je spomnil zbrane vernike in vernice, da je hadž zelo pomembno bogoslužje ter je obudil spomine na Božjega odposlanca Muhammeda, Bog naj ga blagoslovi in mu podari mir, in njegove nasvete v zvezi s peto praktično islamsko dolžnostjo.

susret_hadzija4

Romarji, ki se v četrtek, 18. oktobra 2012, preko Dunaja odpravljajo na hadž so:

Imam Nazif Topuz (Celje), Emina Topuz (Celje), Zehra Mujić (Celje), Ismet Alešević (Ljubljana), Ferida Alešević (Ljubljana), Ševko Karaosmanović (Ljubljana), Zahid Veladžić (Ljubljana), Husein Grošić (Koper), Sanel Fejzić (Koper), Emina Hadžić (Koper), Ragim Glamočić (Trbovlje), Rebija Glamočić (Trbovlje), Alji Hamiti (Trbovlje), Agime Hamiti (Trbovlje), Age Berisha (Maribor), Kadri Haliti (Maribor), Fatmir Osmani (Maribor), Embrli Demiri (Maribor), Simbil Demiri (Maribor), Šeirif Zebibe (Celje) in Šerifi Šaban (Celje).

Predvidoma se bodo romarji vrnili v Slovenijo 15. novembra 2012.

susret_hadzija5

susret_hadzija1

susret_hadzija2