p1070286

HATME (ZAKLJUČNI IZPITI) V DŽEMATU KOČEVJE

V soboto, 18. Junija 2011, so bile v džematu Kočevje organizirane hatme (zaključni izpiti) in zaključna svečanost ob koncu veroučnega leta. Mesdžid v Kočevju je bil premajhen, da sprejme obiskovale, ki so prišli iz skoraj vseh slovenskih džematov, da uživajo v otroškem recitiranju Kur’ana, kratkih kur’anskih poglavij in podobno. Osem učencev, ki so zaključili hatmo so opravičili čas, ki so ga preživeli s svojim imamom ob učenju o svoji veri. Tudi preostalih 27 članov verouka je pokazalo odlično znanje o svoji veri. Navdušili so prisotne z recitiranje različnih vsebin, prepevanjem ilahij (pobožne pesmi) in podobno. Jasmin Cerić je z recitiranjem posebne pesmi, ki jo je napisal za svojo hatmo prebudil emocije pri številnih članih Islamske skupnosti.

 

Tej svečanosti je prisostvoval mufti dr. Nedžad Grabus, tajnik Nevzet Porić in veliko število imamov. Mufti dr. Nedžad Grabus je v svojem nagovoru pohvalil delo imama Samira Jusića. Poudaril je da imam Jusić že leta ostvarja dobre rezultate pri verouku. Čestital je za uspeh vsem otrokom, njihovim staršem za vztrajnost, čestital je pa tudi Islamski skupnosti, ker so naši otroci, ki končajo verouk največja investicija.

 

Ob koncu programa so prejeli diplome in darila učenci, ki so uspešno opravili hatme in sicer:

Brkić Alen, Brkić Adnan, Cerić Jasmin, Dervišević Šefika, Husarević Elvis, Kadić Armin, Memić Sanel, Murtezani Alija.

 

Skupina 27 otrok je prejela spričevalo za uspešno opravljeno drugo leto verouka: Adilović Anita, Avdić Anesa, Begić Lejla, Beširević Halis, Crnkić Hana, Delić Iza, Delić Hana, Džafić Dženita, Džaferović Hana, Grbić Fatima, Grbić Emina, Jusić Sumeja, Jusić Selman, Jusić Lejla, Jusić Zana, Kuduzović Sara, Kugić Ajna, Kreštić Armin, Lemeš Kenan, Misimi Abida, Mušić Amar, Presteši Merisa, Ramić Nejla, Sedić Ajdin, Seferović Davud, Seferović Amar, Zahirović Benjamin.